Index Vakbarát Hírportál

Jön a Samsung Galaxy S6 Active

2015. június 12., péntek 13:09

Egy hónapja sincs, hogy megírtuk: a Samsung valószínűleg újratervezett formában is piacra dobja az aktuális csúcstelefonját, a Galaxy S6-ot. Akkor arról szóltak a pletykák, hogy a Samsung - a Galaxy S5 Active mintájára - egy felturbózott, ütés-, víz- és porálló kiadással készül, de a hivatalos bejelentésre mostanáig várni kellett.

A Galaxy S6 Active-ot egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet kapni, ahol az AT&T forgalmazza. A készülékért némileg több havidíjat kell fizetni (23,17 dollár), mint az elődjéért (22,84 dollár); a Next 24 díjcsomaggal a végösszeg csaknem 700 dollár. A telefon háromféle kiszerelésben kapható: fehér és kék terepmintásban, illetve szürkében.

A telefon nagyjából ugyanakkora, mint a sima S6, és valamivel jobban néz ki, mint a korábbi, ormótlan Active modellek. Szemben a Samsung Galaxy S5-tel, az S6 már nem vízálló, de az új készülék IP68 besorolást kapott, vagyis nem fog beázni.

Az Active akkumulátora sokkal jobban bírja a strapát, mint a korábbi: a 2550 milliamperórás akkuról 3500-asra váltottak. Az 5,1 hüvelykes képernyő, a centinként 577 pixeles képpontsűrűség és a 16 megapixeles kamera ugyanazok, mint amiket az alapmodelleknél is használtak.

Rovatok