Index Vakbarát Hírportál

Magánemberekre bízná a csomagok kiszállítását az Amazon

2015. június 17., szerda 16:39

Újabb furcsa áruszállítási módszerről pletykálnak az Amazon belső ügyeit ismerők: állítólag a cég egy mobilos alkalmazás segítségével hétköznapi emberekre bízná a csomagok egy részét, hogy azok szállítsák ki az útjukba eső címekre tartó csomagokat a csomagküldő cégek helyett.

Az On My Way, vagyis nagyjából Útközben kódnevű projekttel kapcsolatban az Amazon nem nyilatkozott a Wall Street Journalnak, de a tervet ismerők szerint a cég fizetne is a programon keresztül csomagszállításra vállalkozó magánembereknek.

Ugyanakkor elég valószínűtlen, hogy a terv komoly nyomot hagy majd az iparágon. Az Amazon mintegy 3,5 millió csomagot szállít ki minden nap, vagyis elég sok vállalkozó kedvű ember kellene, hogy a kifejezetten csomagszállításra szakosodott cégeket kiüsse a nyeregből. Ráadásul az sem teljesen tiszta, hogy ki felelne a csomagok épségéért, illetve ki fizetné ki a megrendelt, de célba nem ért szállítmányokat is.

Az Amazonnak nem ez az első furcsa ötlete, a közelmúltban már a drónos szállítást is bedobták ötletként, de tesztelték már a taxival, vagy épp Uber-sofőrökkel történő csomagszállítást is. A cég főleg az egy napon belüli, tehát a kifejezetten gyors szállítások esetében keres megoldást, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy sikerült volna kiválasztani a legjobbat.

Rovatok