Index Vakbarát Hírportál

Új közösségi oldalt támogat az Anonymous

2015. június 17., szerda 15:31

Épp csak elindult a Minds nevű új közösségi oldal, az Anonymous máris a támogatásáról biztosította. Az igazságosztó akcióiról és Guy Fawkes-maszkjairól ismert hekkercsapatnak az tetszhet az új szolgáltatásban, hogy sokkal nagyobb kontrollt ad a felhasználók kezébe, ráadásul titkosított üzenetküldést is biztosít.

A Minds a titkosítás mellett két újdonságot kínál. Egyrészt nyílt forráskódú platformként működik, amelyre bárki ráépítheti a saját közösségi oldalát és a hozzá tartozó mobilappot, így az oldal valójában közösségi hálók hálózataként funkcionál, bármilyen márkának vagy éppen aktivistacsoportnak felületet biztosítva.

Másrészt a Minds maga is használható közösségi oldalként, viszont a Facebook misztikus algoritmusai helyett teljesen a felhasználó kezébe adja az irányítást. Nem ők döntik el ugyanis, hogy kinek mekkora lesz a reach-e, vagyis milyen hatékonyan éri el a felhasználókat. Ehelyett mindenki pontokat gyűjthet az oldalon mutatott aktivitása (posztolás, kommentelés, stb) után, amelyekkel egy-egy szabadon választott saját posztja elérését tornászhatja fel. Az oldal mögötti csapat szerint

ez egy új webes paradigma, amely mindenkinek hangot ad.

Ahogy a Wired megjegyzi, a csapat két tagja, Bill Ottman és Lori Fena ismert netes aktivista, akik eddig is az adatvédelemért és a szólásszabadságért harcoltak. Ez egyrészt biztosíték lehet az oldal biztonságosságára, másrészt jelzi, hogy milyen típusú felhasználókra számíthat a Minds.

Rovatok