Index Vakbarát Hírportál

Új Kindle-t jelentett be az Amazon

2015. június 19., péntek 09:29

Az Amazon szerdán bejelentette, hogy hamarosan új változat érkezik a Paperwhite nevű e-könyv-olvasójukból. Az eszköz fő újdonsága, hogy a kijelzőjének a pixelsűrűsége 300 ppi, ami a korábbi változat kétszerese. Ezzel a Paperwhite beérte a cég jelenlegi zászlóshajóját, a Voyage-et. Az ára viszont továbbra is jóval alacsonyabb, így most ez tűnik a legjobb befektetésnek, ha valaki az Amazontól venne olvasót.

A felturbózott kijelző mellett a másik újdonság, hogy ez az olvasó lesz az első, amely támogatja az Amazon új betűtípusát és betűszedési motorját. Utóbbi lényege, hogy az eddig furcsán széthúzott sorok helyett minden beállítás mellett egyenletesebben lesz elosztva a szöveg, és állítólag az elválasztásokat is ügyesebben kezeli majd.

Az új Paperwhite június 30-án érkezik. A legalacsonyabb ára továbbra is 119 dollár marad, szemben a Voyage 199 dolláros árával. Bár ezek a reklámokkal támogatott verziók árai, amelyeket itthonról nem lehet közvetlenül megrendelni. Magyarországról a 139 dolláros (38 ezer forintos) Paperwhite szerezhető be közvetlenül az Amazontól (a Voyage pedig 219 dollárért rendelhető).

Rovatok