Index Vakbarát Hírportál

Megint kavar a Microsoft a Windows 10 ingyenességével

2015. június 23., kedd 16:09

Pénteken megint bombahírnek tűnő információval robbantott a Microsoft: egy blogbejegyzésben azt mutatták be,

hogyan lehet ingyen megszerezni a készülő operációs rendszert,

ami idén július 29-én jelenik meg. A sztori röviden összefoglalva arról szólt, hogy a Windows Insider Program tagjai automatikusan megkapják a végleges verziót, tehát nem kell, hogy Windows 7 vagy 8.1 rendszerről frissítsenek.

Azóta többször is pontosították a dolgot, és kiderült, hogy a teljes, stabil Windows 10-et csak az kapja meg, aki 

A Windows Insider Program tagjai bizonyos szempontból kivételek, de ennek is megvan az ára. Ha azt akarják, hogy egy stabil rendszerük legyen, akkor bizony rájuk is a fentiek érvényesek. Ha azonban folytatni akarják a Windows Insider Programban való részvételt, és vállalják, hogy ezután is mindig feltelepítik a nem feltétlenül stabil bétákat, szó nélkül eltűrve az ezzel járó esetleges újraindulásokat, rendszerösszeomlásokat és minden ilyesmit, akkor valóban ingyen használhatják a Windowst.

A Windows Insider Programban használt rendszer időzítővel van ellátva, tehát a Microsoft megad egy időpontot, ameddig muszáj elvégezni a frissítést, mert a korábbi béta használati ideje lejár.

Ez azonban nem gyenge idegrendszerűeknek való vidék, mert tényleg előfordulhat, hogy újra kell húzni az egész rendszert, és amíg a telepítő dolgozik, addig minden más munka áll.

Rovatok