Index Vakbarát Hírportál

Zuhanórepülésben az Apple Watch

2015. július 8., szerda 10:34

Az Apple nem árult el hivatalos adatokat az Apple Watch okosóra eladásairól, pedig az eszköz már április óta kapható. A Slice Intelligence elemzőcég felmérése szerint azonban a Watch népszerűsége meredeken zuhant az elmúlt hónapokban.

A Business Insiderrel megosztott grafikonon látszik, hogy csökkentek napról napra a Watch eladásai. Április 13-án az Apple naponta 35 000 okosórát adott el, de július 2-ra ez visszazuhant napi 5 000-re.

A Slice 2,5 millió egyesült államokbeli online vásárlót kérdezett meg egy elektronikus kérdőíven; a felmérés eredményei ezekre az adatokra épülnek. Azt ők is elismerik, hogy a módszertan talán nem tökéletes, de az eredményeik alátámasztják a Wall Street-i elemzők véleményét, akik korábban megjósolták, hogy a kezdeti lelkesedés után meredek visszaesés várható az Apple Watch-eladásokban.

Az Apple mostanáig nem beszélt a Watch eladási mutatóiról, és a mostani adatokat sem kommentálták. Ez már önmagában gyanút kelthet; a sikerterméknek számító Iphone-ok rekordokat döntögető eladásait mindig hivatalos sajtóközleményekben szokták ünnepelni. A Slice korábbi becslése szerint az Apple Watchból egymillió fogyhatott az első hétvégén.

Rovatok