Index Vakbarát Hírportál

Ilyen hangja van a rekordot döntő sportautónak

2015. július 9., csütörtök 11:15

A svéd szupersportautó-gyártó új modellje, a Koenigsegg One:1 elképesztő manővert mutatott be. A tesztvezetés során az autó 17,95 másodperc alatt gyorsult fel álló helyzetből 300 kilométeres óránkénti sebességre, majd lassult vissza nullára.

Az egészben nem is a látvány a legmegrázóbb; egy csúcsminőségű autó vezetőüléséből a sebesség mindig lassúbbnak tűnik, mintha egy Trabantot húzatnánk ki ütközésig, így nem is a tempótól fog lobogni a hajunk. De a hangja! Nem véletlen, hogy a Koenigsegg nem sokkal az eredeti videó megjelenése után – ami alatt szintipopos trance szólt – közzétette a Full Noise Editiont, ahol a saját fülünkkel hallhatjuk, hogy harap a motor.

Koenigsegg One:1 0-300-0kmh - Full noise edition

Mintha egy Forma-1-es versenyautót kereszteznénk egy amerikai benzinfaló izomautóval. Ha belegondolunk, hogy az autó nevében a One:1 azt jelzi, hogy az autó 1360 kilogrammjára pont 1360 lóerő jut, és ezt a teljesítményt egy ötliteres motorral éri el, érthető, hogy miért sivít, hörög és duruzsol ilyen gusztusosan, és miért nem kottyan meg neki ez a teljesítmény.

Rovatok