Index Vakbarát Hírportál

Megtanult böngészőt csinálni a Microsoft

2015. július 16., csütörtök 13:26

Úgy tűnik, a Microsoft az új böngészőjével tényleg képes lesz kitörni abból a körberöhögött szerepből, amelybe az Internet Explorerrel navigálta magát a böngészők piacán, miután a vetélytársak egyre nagyobb részesedést értek el, miközben az Explorer egyre öregebbnek és bénábbnak hatott mellettük. Persze már a Windows 8-as Explorer-változat is jelentős javulást mutatott a korábbi verziókhoz képest, de ez nem volt elég látványos ahhoz, hogy valóban kitörölje a hosszú évek alatt épített negatív képet, pláne a terhelt név megtartásával.

A Windows 10-zel érkező új böngésző, a Microsoft Edge azonban névben, technológiában, dizájnban, és úgy tűnik, sebességben is nagy váltást hozhat. Az első tesztek alapján legalábbis tönkreveri a Chrome-ot és a Safarit is. Ráadásul nem arról van szó, hogy a cég összedobott egy saját termékére kihegyezett tesztet, hogy legyen mit lobogtatni. Az Edge a Google és az Apple saját tesztjei alapján hagyja le utcahosszal a riválisokat.

Az Edge a cég legújabb operációs rendszerének érkezéséhez közeledve szintén most kapja az utolsó simításokat, az új kiadás pedig elég jól teljesít a különböző Javascript-benchmarkok szerint:

Persze még mindig innen és el lehet szúrni a dolgot, ráadásul ezek a tesztek a valódi teljesítmény és főleg a felhasználói élmény szempontjából csak egy kis szeletét jelentik a böngészőversenynek. Ettől függetlenül ez ígéretes nyitás a cég saját EdgeHTML motorján futó új böngészőnek.

Rovatok