Index Vakbarát Hírportál

Bajban vannak az online házasságtörők

2015. július 20., hétfő 08:58

Az élet rövid, legyen egy viszonyod - ez az AshleyMadison.com ismerkedőoldal reklámszlogenje, és amikor kitalálták, egészen biztosan nem arra gondoltak, hogy rosszindulatú hekkerekkel akarnak szorosabb kapcsolatba kerülni. Mégis ez történt.

A portál szervereit feltörték, lemásolták a felhasználói adatbázist és a vállalat pénzügyi feljegyzéseit. Ez elég komoly veszteség, hiszen a 37 millió regisztrált felhasználó valószínűleg nem szeretné közzétenni, hogy ezen a portálon keresett magának alkalmi szexpartnert.

Az AshleyMadison.com portál tulajdonosa az Avid Life Media nevű torontói cég, melynek a vezérigazgatója, Noel Biderman elismerte, hogy megtámadták őket. Történt ilyen mással is, pár hónapja az AdultFriendFinder portál lett hekkerek áldozata.

A támadást a The Impact Team nevű formáció vállalta magára. A hekkerek azt is be akarták bizonyítani, hogy az Avid Life hazudik, amikor azt mondja az ügyfeleinek, hogy egy 19 dolláros díj ellenében törli a szervereiről a profiljukat és minden személyes adatukat. A hekkerek azt állítják, hogy az AshleyMadison szerverein a törlés után is megtalálhatók a vásárlási adatok, bennük a vevő valódi nevével és lakcímével.

Rovatok