Index Vakbarát Hírportál

Az Evernote vezére lemondott az egymilliárdos cégről

2015. július 21., kedd 10:31

Lemondott posztjáról az Evernote vezérigazgatója, Phil Libin, és a helyét egy korábbi Google-vezető, Chris O'Neill veszi át. Az Evernote a világ egyik legnépszerűbb online csapatmunka- és jegyzetszolgáltatása, amit világszerte 150 millióan használnak, köztük 20 000 vállalat is, és az értékét körülbelül 1 milliárd dollárra becslik.    

Libin egy hónappal ezelőtt egy interjúban elmondta, hogy készül lelépni a vezetői posztról. Döntését azzal indokolta, hogy nem érez semmi szenvedélyt az iránt, hogy a céget tőzsdére vigye, sokkal jobban érdekli a termékfejlesztés.

„Mindig mondtam, hogy nem én leszek a vállalat utolsó vezérigazgatója. Évekkel ezelőtt rájöttem, hogy nem akarom ezt a céget vezetni, amikor a tőzsdére megy” - mondta Libin. Ez valahol érthető is, egy tőzsdei cég vezetőjére sokkal több feladat hárul, mint egy magánkézben lévő startupéra. Például például negyedéves jelentéseket is kell készíteni. 

O'Neill korábban 13 hónapon át a Google Glass projektet vezette, és júniusban hagyta ott a keresőóriást, ahol 2005 óta dolgozott.

Rovatok