Index Vakbarát Hírportál

Az e-sportolókat is doppingtesztre küldik

2015. július 23., csütörtök 20:51

Az Electronic Sports League (ESL), az e-sportvilág egyik legnagyobb profi szervezete doppingellenes szabályozást tervez bevezetni a teljesítménynövelők szedése ellen, írja a Polygon. Az ESL közleményében azt írja, az új szabályozás kidolgozásában több szervezettel is konzultálni fognak.

A bejelentés egy hónappal azután érkezik, hogy Kory 'Semphis' Friesen profi Counter-Strike: Global Offensive játékos bevallotta, a katowicei ESL One eseményen egy Adderall nevű stimulánst használt, amit hagyományosan a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésére írnak fel.

Az ESL szóvivője a Motherboardnak adott nyilatkozatában azt mondta, kellő bizonyíték hiányában nem fogják büntetéssel sújtani Friesent. A jövő hónapban esedékes ESL One Cologne eseményen viszont már fognak randomizált drogteszteket végezni, az új szabályozás bevezetéséig pedig a legtöbb versenyen bőrteszteket fognak csináltatni, hogy kiszúrják a doppingolókat. A szervezet a későbbiekben a prevencióra is szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni.

Rovatok