Index Vakbarát Hírportál

Csináljon horrort a családi nyaralásból!

2015. július 23., csütörtök 16:53

Mostantól mindenki könnyedén kipróbálhatja a Google képmanipuláló mesterséges intelligenciáját, a DeepDream algoritmusait, amivel teljesen hétköznapi képeket alakíthatunk át bizarr és pszichedelikus rémálommá, rengeteg csigával és kutyafejjel.

A DreamScope weboldalán tizenkilenc különböző filterrel tudjuk átalakítani a családi fényképalbumban szereplő kedves és mosolygós embereket horrorisztikus szörnyekké. A jól sikerült alkotásokat meg is tudjuk osztani az oldalon.

A DreamScope a DeepDream nevű neurális hálózatára épül, melynek a kódjait a Google közzétette a Github portálon. A Google alapvetően arra találta ki ezeket az algoritmusokat, hogy értelmezni tudja a képeket, és meg tudja mondani, hogy mi látható rajtuk.

A kutatók azonban megfordították az egészet, azt feltételezve, hogy ha az algoritmus megismer egy hegycsúcsot, akkor talán rajzolni is tud egyet. Így kerültek kutyák, szemek és arcok mindenre. Minél többféle képet küldenek rá a DeepDreamre, annál változatosabb lesz a horror, úgyhogy hajrá, itt lehet kipróbálni.

Rovatok