Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft Send szexivé teszi az emailezést

2015. július 24., péntek 13:37

A Microsoft megértette, hogy mitől népszerűek az üzenetküldő appok, és azt is tudja, hogy ezek miért nem működnek minden esetben. 

Az email kissé elavult kommunikációs eszköz, mert percek alatt jutunk el oda, hogy elkezdhessük megfogalmazni a mondanivalónkat. Előbb meg kell nyitni a levelezőt, beírni a címzettet, kitalálni egy jó tárgyat, és akkor jöhet maga az üzenet. Kényelmesebb az üzenetküldés, de nem akarunk mindenkit ismerősnek felvenni a Facebookon - egy üzleti kapcsolatot biztosan nem -, és néha úgy jön ki a helyzet, hogy a telefonszámot sem tudjuk elkérni.

Erre találta ki a Microsoft a Send nevű appot, amivel mindenkit elérünk az emailcímén, tárgy, aláírás és egyéb sallangok nélkül. Ha a partnerünk is ezt az appot használja, akkor valós idejű a csevegés, tehát látjuk, hogy már írja a választ.

A Microsoft azt tartotta szem előtt, hogy a rövid üzenetek kereshetők legyenek, ugyanott, ahol a céges felhasználók a többi információt is keresik: a levelezőkliensben, például az Outlookban. A Google ezt már régen megoldotta, és nagyon hasonlóan: a Hangouts üzeneteit tudjuk elmenteni a Gmailben, és nála is az emailes kapcsolatainkkal tudunk csevegni.

A Send még csak iOS-re készült el, ott is csak amerikai fiókokkal tölthető le, magyarral nem. Hamarosan elkészül Androidra és Windows Phone-ra is.

Rovatok