Index Vakbarát Hírportál

Ez az új monitor feltölti a telefonját

2015. július 28., kedd 10:40

A monitorpiac friss hírei általában nem tartoznak a a techvilág legidegtépőbb izgalmai közé, és kilométereken át kígyózó sorokat is viszonylag ritkán látni egy-egy új modell boltokba kerülésekor. Annál több a lehetősége a gyártóknak arra, hogy kevésbé látványos, de praktikus apróságokkal különböztessék meg a maguk monitorát a konkurenciától.

Ezt tette most a Samsung is az SE370 nevű monitorával. Az utóbbi időben ugyanis egyre népszerűbbek azok a megoldások, amelyek asztalokba, szekrényekbe vagy bármilyen, már amúgy is helyet foglaló berendezési tárgyba rejtenek el egy vezeték nélküli töltőállomást. A Samsungnál pedig úgy gondolhatták, hogy ha már a legtöbb íróasztalon úgyis alapfelszerelés a monitor, abba is elérne egy ilyen megoldás. A mobilokat amúgy is ott tartjuk mellette munka közben, akkor már miért ne töltődjön fel közben, és így nemcsak kábelekkel, de plusz helyet felemésztő töltőállomással se kell babrálni.

Az SE370 egyébként minden más tulajdonságában egy teljesen átlagos, full HD-s monitor, ami reményt adhat arra, hogy az árát se akarják majd ezzel a praktikus, de sokkal több pénzt azért nem érő megoldással feltornászni. Valamikor még idén ígéri a cég, hogy a boltokba kerül.

Rovatok