Index Vakbarát Hírportál

Alkatrészhiány miatt szív nagyot a Samsung

2015. július 30., csütörtök 11:46

Csökkent, de a vártnál kevésbé esett vissza a Samsung nyeresége a második negyedévben – írja az MTI.  A cég okostelefonjai iránti kereslet már nem akkora, a zászlóshajónak számító Galaxy S6 szériából pedig alkatrészhiány miatt adtak el kevesebbet a tervezetnél.

A június végével zárult három hónapban az adózott eredmény 4,9 milliárd dollár volt, 8 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi 6,25 ezer milliárdnál. Elemzők kisebb, 5,6 ezer milliárd von negyedéves profitra számítottak. Ez volt az ötödik egymást követő negyedév, amikor csökkent a Samsung nyeresége.

A dél-koreai cég működési eredménye 2,76 ezer milliárd vonra, éves összevetésben 37,6 százalékkal esett. A nyereség csökkenését tompította a félvezetőgyártó ágazat jelentős eredményjavulása. A Samsung árbevétele így is 7 százalékkal csökkent

Elemzők számításai szerint a Samsung okostelefonjainak az átlagára több mint tíz százalékkal 300 dollár alá csökkent. Fő riválisa, az Apple az iPhone okostelefonja több mint 100 dolláros áremelkedést ért el, 662 dollárra nőtt.

A Samsung továbbra is a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, piaci részesedése azonban 22 százalékra esett a tavalyi második negyedévi 25 százalékról.

Rovatok