Index Vakbarát Hírportál

Mark Zuckerbergnek gyereke lesz

2015. július 31., péntek 21:35 | aznap frissítve

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg saját Facebookján jelentette be, hogy felesége, Priscilla Chan terhes, és lánygyermeket vár. A bejegyzésre egy óra alatt 402 ezer like érkezett.

"Ez egy új korszak kezdete az életünkben. Már eddig is nagyon szerencsések voltunk, hogy lehetőségünk volt az emberek életét javítani világszerte - Cillának doktorként és tanárként, nekem pedig a facebookos közösség kiépítésével és a jótékonykodással. Most arra fogunk koncentrálni, hogy a világot egy jobb hellyé varázsoljuk a gyerekünk és a következő generáció számára" - írja.

Azt is elárulta, hogy már évek óta próbálkoztak gyermeket nemzeni, de felesége sajnos háromszor elvetélt már. "Amikor megtudod, hogy gyereked lesz, az nagyon reményteli érzés. Elképzeled, milyen lesz, ha felnő, és álmodozol a jövőjéről. Elkezdesz tervezgetni, aztán hirtelen vége szakad. Ez nagyon magányos élmény. A legtöbb ember inkább nem beszél a vetélésről, mert attól félnek, hogy ez rossz fényt vet rájuk vagy elhatárolódnak tőlük az emberek. Ezért az emberek magányosan szenvednek" - írta.

"A mai, nyitott, és összekötött világunkban az ilyen problémák megbeszélése nem eltávolít minket egymástól, hanem még jobban összehoz" - írta, és a kommentek közt el is kezdődött a párbeszéd ebben a témakörben.  

Azt írja, felesége terhessége már eléggé előrehaladott ahhoz, hogy elég kicsi legyen az újabb vetélés esélye. 

Azt is elárulta, hogy a pulikutyájuk, Beast még nem is sejti, hogy gazdái mire készülnek, és hogy az ultrahangon a kislány már mutatott neki egy like-jelet (a hüvelykujját felfelé). 

Rovatok