Index Vakbarát Hírportál

Tesztelték a Raytheon új rakétáját

2015. augusztus 4., kedd 11:11

Sikeres tesztet végzett az amerikai haditengerészet egy légvédelmi rakétával. Az SM–6 módosított változata repülőgépek és ballisztikus rakéták ellen is bevethető – írja az MTI.

A John Paul Jones romboló a Hawaii-szigetek közelében az elmúlt héten tesztek sorozatát végezte ezzel a technológiával. A rakétát gyártó Raytheon Missile Systems egyik szóvivője szerint a tesztekhez az SM–6 rakéta egy módosított változatát használták

Július 28-án a hajóról egy ballisztikus rakéta ellen indították az SM–6 új változatát, július 31-én és augusztus 1-én pedig két különböző típusú robotrepülőgép ellen vetették be. Az SM–6 eredeti verziója már hadrendben áll az amerikai haditengerészetnél: ezzel repülőgépeket, helikoptereket és robotrepülőgépeket lőhetnek ki.

Sikeresen tesztelték a SM–6 rakéta új változatát

Az újabb változat a ballisztikus rakéták ellen is használható, amikor azok – a repülésük utolsó másodperceiben – a célpontjuk közelébe értek. A Raytheon szerint az új, korszerűsített rakétát jövőre rendszeresíthetik.

Az amerikai haditengerészetnek már van egy ballisztikus rakéták ellen bevethető légvédelmi eszköze: az SM–3, amellyel a röppálya középső szakaszán lehet megtámadni az érkező rakétákat. Az SM–6 korszerűsített változata ennek a kiegészítése lenne: olyan érkező rakéták ellen vetnék be, amik túlélték az SM–3-asok támadását.

Rovatok