Index Vakbarát Hírportál

Elektromos versenyautót készítettek a BME mérnökhallgatói

2015. augusztus 10., hétfő 22:25

Új fejlesztésű elektromos versenyautót készítettek a BME mérnökhallgatói a Formula Student nevű nemzetközi autóversenyre, írja az MTI.

 Az autót tervező és kivitelező Formula Racing Team vezetője Boriszov Dániel a FREC-005-ről elmondta, hogy

karbon kompozit vázzal rendelkezik és négykerék meghajtású.
 
 
 

Az autó az augusztus 20 és 23. között megrendezett Formula Student Hungary-n mutatkozik be   a győr-gönyűi kikötőben, de a csapat az idei szereplést még inkább tesztnek szánja, jövőre azonban már szeretnék megnyerni vele a Formula Student nemzetközi autóversenyt.

A Formula Student az egyetemi és főiskolai csapatok számára megrendezett autóversenyek gyűjtőneve, amely során a hallgatók versenyautó-tervezésben és -építésben mérik össze tudásukat. A csapatok – hobbiversenyzőkre szabva – egyszemélyes versenyautókat fejlesztenek, mintha egy fiktív gyár kérte volna fel őket. Ezen túl üzleti modellt dolgoznak ki, amit később prezentálnak is, és a projekthez szükséges anyagi hátteret is maguknak biztosítják.

A verseny az Egyesült Államokból indult még a nyolcvanas években, ma viszont már az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Brazíliában, és öt éve már Magyarországon is rendeznek futamokat.

Rovatok