Index Vakbarát Hírportál

A Windows 10 letörli a kalózmásolat játékokat

2015. augusztus 18., kedd 10:19

Az ingyenes Windows 10 tökéletes példa arra, hogy valójában semmi sincs ingyen. A Microsoft által kényszerített frissítés automatikus letöltésére ráfizethet, akinek a számítógépe adatkorlátos díjcsomaggal van a neten, a személyes adatainkhoz is hozzáférhet a szoftvercég, ha azt szükségesnek látja. Most az derült ki a frissített felhasználói szerződésből, hogy a Microsoft az illegálisan letöltött játékokat is letörölheti a számítógépünkről.

A szerződés 7b szakaszában ez olvasható:

„Automatikusan ellenőrizhetjük az Ön szoftverének verzióját, amire a Szolgáltatások nyújtása és a szoftverfrissítések letöltése és a konfigurációs módosítások végrehajtása érdekében van szükség – ezért nem számítunk fel díjat – azért hogy frissíthessük, bővíthessük és továbbfejleszthessük a Szolgáltatásokat, ideértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Szolgáltatások elérését, hamisított játékok játszását és nem hitelesített hardverperifériák használatát. Előfordulhat, hogy Önnek frissítenie kell a szoftvert, hogy továbbra is használhassa a Szolgáltatásokat.”  

Magyarán Redmond egy frissítéssel olyan eszközöket juttathat a Windows 10-es számítógépünkre, amivel ellenőrizni tudja a szoftvereink eredetiségét, és ha valami hibát talál, akkor letilthatja a hozzáférést az érintett szoftverekhez.  Bizonyára azért volt szükség erre a szakaszra, hogy a Windows 10 beépített Áruházában kapható játékok kalózmásolatait el tudják távolítani a számítógépekről, és a Microsoft ne essen el a szoftvereladásokból származó bevételtől. Tehát csak a Microsoft különböző szolgáltatásain keresztül forgalmazott játékokról van szó.

Rovatok