Index Vakbarát Hírportál

Interneten a házasságtörők adatbázisa

2015. augusztus 19., szerda 10:52

Múlt hónapban 37 millió felhasználó adatát loptak el az egyik legnagyobb nemzetközi házasságtörő randiportál, az Ashley Madison szervereiről. Ezeket az információkat most közzétették a támadók, így nyilvánosságra került azoknak a férfiaknak és nőknek a neve, akik évet óta viszonyt tartanak fenn.

A tíz gigabájtos adatcsomagban emailcímek is vannak, és köztük állítólag az amerikai kormány tagjainak neve is felbukkan. Elképesztő ostobaságnak tűnik, hogy valaki .gov végű munkahelyi emailcímmel nyisson fiókot egy ilyen portálon. Az Ashley Madison azt mondja, sohasem ellenőrizték az emailcímek valódiságát, így az is előfordulhat, hogy valaki visszaélt a kormánytagok nyilvános adataival.

Bárki nyithat fiókot barack.obama@whitehouse.gov címmel, és ez nem jelenti azt Barack Obama elnök valaha is használta volna a szájtot.

- írja Graham Cluley informatikai biztonsági szakértő.

Amíg az Ashley Madison csak annyit közölt, hogy vizsgálják az adatok eredetiségét, néhány informatikai szakértő felhasználók segítségével igazolni tudta, hogy valóban az megtalálhatók az adataik a netre kitett fájlokban. Stimmelt a megadott nevük és a hitelkártyaszámuk utolsó négy számjegye.   

Rovatok