Index Vakbarát Hírportál

Cityman és Talkman, a Microsoft két új szupertelefonja

2015. augusztus 28., péntek 09:00

Kiszivárgott néhány kép arról a két Lumia-telefonról, melyeket a Microsoft elméletileg csak októberben mutatott volna be. A Cityman és Talkman kódnév alatt készülő telefonok a cég telefonkínálatának megújított zászlóshajói lesznek, és ennek megfelelően nem is néznek ki rosszul.

A Lumia 950 (ez a Talkman) és a Lumia 950XL (ez pedig a Cityman) közös pontja, hogy a hátlapi kamera mindkét készülékből jócskán kiemelkedik, és a Windows-logó is ugyanott, a hátlap közepén helyezkedik el. Az 5,7 hüvelykes Cityman amúgy a kék (bocsánat, a cián), a kisebb, 5,2 hüvelykes átmérőjű Talkman meg a fekete.

A Cityman WHQD felbontású kijelzővel ls 20 megapixeles, tripla LED-es vakuval megtámogatott kamerával jön majd, és lelopja azt a kör kivágású tokot, ami például az LG-nek van, hogy a kijelző egy kis területe kilátszik akkor is, ha a képernyőt letakarjuk vele. A telefonban 3 gigabájt RAM segíti majd a Snapdragon 810-es, nyolcmagos processzort, a 32 gigabájtos belső tárhely microSD-kártyával bővíthető.

A gyengébbik, de még mindig elég erős Talkman Snapdragon 808-as, hatmagos processzorral jön, de ezt leszámítva szinte minden fontosabb tulajdonságban megegyezik a másik telefonnal. Még abban is, hogy az új, C-s szabványú USB-port van az alján.

Rovatok