Index Vakbarát Hírportál

Daraboljon embereket pixeltehénnel!

2015. augusztus 31., hétfő 17:14

A videojátékokban gyakran kell embereket ölnünk, és emiatt valószínűleg senkinek sincs egy csöpp lelkifurdalása sem. A That Cow Game ezzel szemben épp hogy empátiára akar nevelni, ugyanis egy virtuális vágóhídon játszódik, ahol a tehén szerepét alakítjuk.

De itt a tehén a mészáros, és az emberek a vágóállatok.

Az új-zélandi játéktervező, Alekszej Botkov, a Frogshark stúdió munkatársa 48 óra alatt készült el a játékkal a Ludum Dare programozóversenyen. Az indulók feladata az volt, hogy tervezzenek egy játékot, aminek a témája a következő: „Te vagy a szörnyeteg”.

Az alapötlet onnan jött, hogy a barátaimmal rengeteget beszélgettünk a húsiparról, a nagyüzemi állattartásról, illetve az emberiség és az állatok modern kori kapcsolatáról. Legalább 3000 jelentkezés volt, és a többségükben valamilyen szörnyet kell irányítanod. Azt akartam, hogy a téma önreflexív legyen a játékos számára, és ne szó szerint szörnnyé váljon a játékban.

– mondta Botkov.

A játék grafikai stílusa elég primitív: a futószalagon érkező emberek lemészárlásakor fröcsögő vér pixeles és rajzfilmszerű, a főszereplő tehén pedig olyan, mintha a Minecraftból emelték volna át. Botkov szándékosan úgy tervezte a játékot, hogy csak a vágóhídon sorjázó emberek legyenek mozgó objektumok a játékban.

Maga Botkov egyébként nem vegetáriánus.

Húst eszem és egy szörnyeteg vagyok. Már csak azért is, mert tudok ezekről a problémákról, és mégis bűnrészes vagyok benne. Azt hiszem [a játékkal] megkérdőjelezem a saját hozzáállásomat a témához, és megpróbálom kitalálni, hogy mik az értékeim.

Rovatok