Index Vakbarát Hírportál

Új logója lett a Google-nek

2015. szeptember 1., kedd 19:27

1999 óta nem változott akkorát a Google logója, mint most: a betűket sans-seriffé változtatták és halványabbak lettek a logó jól ismert színei. A rengeteg cégből álló óriásvállalat a logóváltoztatást egy hónappal azután jelentette be, hogy jelentős szervezetátalakításon ment keresztül. A Google új anyacége az Alphabet lett, az új Google logó valószínűleg nem véletlenül éppen ennek a cégnek a logójához hasonlít leginkább.

A logóváltoztatáshoz egy videót is készített a Google, ebben részletezik milyen átalakulásokon ment keresztül a cég az elmúlt 16 évben:

Azt nem lehet tudni, miért volt szükség a logó megváltoztatására, de valami olyasmi áll a háttérben, hogy a cég reflektálni szeretett volna arra az alapvető változásra, hogy a Google már nem csak egy keresőmotor, amit az ember az asztali számítógépén használ, hanem oldalak, applikációk és eszközök sokasága, írja a The Verge. Éppen ezért a redizájn mögött álló egyik fő  elv az volt, hogy a logó kis képernyőkön is jól mutasson. Az új dizájn hamarosan minden Google terméken megjelenik majd, és a változást bejelentő kis animáció már most is látható a Google keresőjében.

Rovatok