Index Vakbarát Hírportál

Saját laptopot gyárthat a Xiaomi

2015. szeptember 2., szerda 10:26

A kínai mobilgyártó, a Xiaomi állítólag beszállna a laptopgyártásba is, legalábbis ezt írja a Verge, illetve a forrásként hivatkozott Bloomberg News. Utóbbi írta meg azt is, hogy a Xiaomi már tárgyalásokat folytat a Samsunggal a memóriacsipek szállításáról, illetve az is elképzelhető, hogy a kijelzőket is ők fogják gyártani.

A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a laptopok jövő év elején kerülhetnek a boltokba, de ezenkívül semmit sem tudni róluk – még azt sem, hogy milyen operációs rendszer fog futni rajtuk. A telefonokon a Xiaomi az Android egy erősen módosított verzióját, a MIUI-t használja, de bármilyen jók is a készülékeik, a Xiaomi-mobilok hivatalosan nem kaphatók Európában. Elképzelhető, hogy a laptopokra is ez a sors vár.

Kérdés, hogy a Xiaomi hogy fog boldogulni a pécés piacon, aminek az alsóbb szegmenseit a megmaradt gyártók osztották fel, a prémium kategóriát pedig az Apple uralja. A Xiaomi azonban mára a legnagyobb negyedik mobilgyártóvá nőtt: jó minőségű készülékeket gyárt, megfelelő szolgáltatásokkal támogatja őket, és még így is viszonylag alacsonyan tudja tartani az árait. A Samsungot ezzel szemben a Xiaomi és az Apple is szorongatja Kínában: nekik jó lehetőség lehet, ha legalább alkatrészgyártóként beszállhatnak az üzletbe.

Rovatok