Index Vakbarát Hírportál

Mennyire hülye ötlet drónnal halat fogni?

2015. szeptember 3., csütörtök 07:43

A virálvideó-gyártó Derek Klingenberger filmjeinek nem véletlenül van milliós nézettsége. Miért, maga már eltöprengett azon, hogy miért nem létezik drónhorgászat? Klinkenberger igen, de neki volt egy kamerája, egy DJI Phantom 2 típusú kvadrokoptere, damilja, csalija és úszója, meg annyi esze, hogy a végeredményt feltöltse az internetre.

Klingenberger a Popular Science-nek elmondta, hogy a horgászathoz egy műcsalit használt, és körülbelül tíz percig tartott, mire kifogta vele a videón is látható kisebb naphalat. Mint elmondta, azért ment ilyen könnyen, mert a tó hemzseg a halaktól, és igen könnyen harapnak.

Klingenberger szerint a drónpecázás nehéz, és senkinek nem ajánlja. A kifogott hal apró volt, a Phantom 2 drón meg 500 dollárba kerül (plusz a kamera), és csak 25 percig maradhat a levegőben. Egy pecabottal sokkal jobb eredményeket lehet elérni. Bár az igaz, hogy a sima horgászat filmen annyira unalmas lenne, mint Andy Warhol rögzített kamerás, nyolcórás filmje az Empire State Buildingről, ez meg másfél percben szórakoztató.

A tanulság: azért nincs drónhorgászat, mert az hülyeség.

Rovatok