Index Vakbarát Hírportál

Böngészőben is fut a Starcraft

2015. szeptember 7., hétfő 15:55

Sokak kedvenc pécés játéka volt a Starcraft 1999-es megjelenése után. A játékosok nagy része ezzel ismerkedett meg az online multiplayer móddal, igaz, akkor még nem szélessávon.

Egy rajongó most elkészítette a játék böngészőben futó változatát. A Ryuta néven ismert GitHub-felhasználó megoszotta hozzá a HTML5-ös változat forráskódját, tehát mindenki letöltheti és futtathatja.

Nem kell telepíteni, és egyelőre csak demóról van szó, tehát nem lehet végigjátszani a játékot. De legalább a cheat-kódok ugyanazok, mint az eredeti játékban voltak. Ha nem akar a letöltéssel bajlódni, ide kattintva kipróbálhatja a játékot. (Előfordulhat, hogy a szerver nem bírja a nagy érdeklődést, és többször is kell próbálkozni.)

A hiányosságok ellenére a példa jól mutatja, hogy mire képes az internet, ősi legendás játékokat lehet feléleszteni. Az egyetlen probléma, hogy a gyártó, a Blizzard engedélye nélkül használta fel a eredeti grafikákat és hangokat, így valószínűleg nem lesz hosszú életű a projekt. Máskor is volt arra példa, hogy leszedettek védett tartalmakat.

Rovatok