Index Vakbarát Hírportál

Most már biztos: önvezető autót tervez az Apple

2015. szeptember 18., péntek 16:30

A Guardian megszerzett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy az Apple jogi képviselői múlt hónapban találkoztak Kalifornia állam gépjárműügyi főosztályának (DMV) képviselőivel. A DMV a Guardiannak meg is erősítette, hogy az önvezető autókkal kapcsolatos kaliforniai szabályozás volt a téma.

A jelentés szerint a jogi egyezkedés azt jelezheti, hogy az Apple önvezető autója már előrehaladott állapotban tart. A Verge szerint azért ez nem ilyen egyszerű a helyzet. Nem valószínű, hogy a cég ilyen sokáig titokban tudott volna tartani egy ekkora projektet. Arról se tudni, hogy megegyeztek volna bármelyik gyártóval az együttműködésről, ha pedig maguk vágnának bele a gyártásba, ahhoz gyárak és beszállítók kellenének, márpedig ilyesmiről sincs hír. Maga a jogi előkészítés ténye se feltétlenül jelenti, hogy mindjárt kész az iAuto. Egy dolgot viszont biztosan jelez: még nem tudni, pontosan milyen formában, de

az Apple valóban be akar törni az önvezető autók piacára.

Ezzel kapcsolatban számos alkalommal bukkantak már fel több-kevesebb bizonyosságú pletykák. Legutóbb idén februárban merült fel komolyan, hogy jöhet az Apple-autó, amikor a cég az autóiparból érkező szakemberekkel kezdte el feltölteni a kutatási laborját.

Rovatok