Index Vakbarát Hírportál

Új tablettel és médiadobozzal állt elő az Amazon

2015. szeptember 18., péntek 09:35

Alig egy hete, hogy az Amazon kinyírta az óriási bukásnak bizonyult telefonját, a cég bemutatta a legújabb hardvereit: egy szuperolcsó tabletet és egy Apple-gyilkosnak szánt tévét.

A táblagép a Fire HD legújabb kiadása. A cég tablete eddig is elég jól fogyott, de most minden eddiginél kevesebbe, 49,99 dollárba (14 ezer forintba) fog kerülni. A cég tehát folytatja azt az évek óta követett stratégiáját, hogy a hardvert minél olcsóbban adja, és a ráépülő amazonos ökoszisztémából, vagyis a megvásárolható tartalmakból szerzi a bevételét. Elemzők szerint ez az ár elég alacsony lehet ahhoz, hogy kiemelje a tabletet az egyébként nagyon zsúfolt piacról, és a Prime nevű előfizetéses prémium szolgáltatás felé terelje a vásárlókat. A szeptember 30-tól kapható tablet 7 hüvelykes kijelzővel, négymagos processzorral és 12 gigás háttértárral érkezik. Két másik változat, egy 8 és egy 10 hüvelykes kiadás is kapható lesz.

Egy új tévédobozt, a Fire TV friss változatát is bemutatta a cég, ez 99,99 dollárba (28 ezer forintba) fog kerülni, 4K felbontású, és integrálták bele az Amazon saját digitális asszisztensét, a hangvezérlésű Echóból már ismert Alexát. Ezzel az Apple és a Google nyomába eredt a cég, hiszen az Apple TV központjában is Siri áll, és az Android TV is támogatja a hangvezérlést.

Rovatok