Index Vakbarát Hírportál

Videón az androdios Blackberry

2015. szeptember 20., vasárnap 11:04

Egy kanadai mobiltelefon-viszonteladó, a Baka Mobile készítette el az első bemutató videót a Blackberry új okostelefonjáról, a Venice-ről. A cégnek ez az első készüléke, amin Android fut.

A Blackberry saját operációs rendszere igencsak különbözött az Androidtól és az IOS-től – ezért imádták a felhasználók is –, de a videó alapján a Venice szoftvere nem sokban különbözik a klasszikus androidos telefonokétól. Abban viszont igen, hogy kedvünk szerint átszabhatjuk a felhasználói felületet, hogy gyorsabban indíthatjuk az emailkezelő és szövegszerkesztő alkalmazásokat, vagy a Blackberry Messengert.

A korábban használt alkalmazások képernyője szintén testreszabható, és intelligensen váltogatja az ikonok méretét, annak függvényében, hogy milyen gyakran használjuk őket. 

Az Android Authority úgy tudja, a Venice-ben Snapdragon 808 processzor lesz, vagyis a Moto X Pure Editionnel, vagy az LG G4-gyel játszik egy ligában. A hivatalos specifikációk még nem nyilvánosak, de a beavatottak szerint a Venice-nek 5,4 hüvelykes kijelzője, 3 gigabájt memóriája és 18 megapixeles kamerája van. A videón látszik a kicsúsztatható, kapacitív billentyűzet is.

Rovatok