Fellégezhet az internet, mert
A svájci fonottkalácsról elnevezett adattömörítési algoritmusnak azért kellett mennie, mert nem volt elég jó. A Google szakértői megírták, hogy van azóta egy másik adatformátum:
Most már nem lesz meglepő, hogy ismét egy svájci pékáru, az apró kenyerek nevét viseli az új adatformátum. Ebben az a jó, hogy 20-26 százalékkal magasabb tömörítési rátát tesz lehetővé, és eközben elég gyors marad.
A keresőcég open source blogján közzétett leírás szerint entrópiakódok ismételt használatával, kontextusmodellezéssel és nagyobb memóriaablakokkal érték el a nagyobb adatsűrűséget, amihez szívből gratulálunk a fejlesztőknek.
Önnek elég annyit tudni, hogy mindettől
Tegyük el a hosszú távú memóriánkba, hogy nemcsak az akku milliamperóráinak mennyiségétől függ, hogy milyen gyorsan merül le az okostelefonunk, hanem attól is, hogy rajta futó szoftverek milyen minőségűek. Most már csak azt kell megvárni, hogy az új formátum támogatása a böngészőkbe is bekerüljön.