Index Vakbarát Hírportál

Gyenge a wifi? Ez csak nyafogás!

2015. szeptember 23., szerda 15:29

Elsővilágbeli nyavalygás, amikor a lassú mobilnet, a gyenge wifi, vagy éppen a weboldalakon megjelenő reklámok miatt panaszkodunk, ugyanis 

az emberiség több mint fele csak álmodozhat arról, hogy ilyen problémái legyenek.

Az ENSZ Szélessávú Bizottságának legújabb jelentése szerint a földlakók 57 százaléka, körülbelül 4,2 milliárd ember nem rendelkezik állandó netkapcsolattal. A legkevésbé fejlődő országokban csupán minden tizedik embernek van hozzáférése az internethez, és a legnagyobb kihívást továbbra is a vidéki lakosság bekötése jelenti.

A jelentés arra ösztönzi az országokat, hogy alakítsanak ki szélessávot fejlesztő stratégiát, hogy az internet olcsón elérhetővé váljon, mert ez az alappillére a modern tudásalapú közösségek fenntartható fejlődésének. Most a világ 148 országának van ilyen terve.

A techcégek is felismerték a problémát, bár az ő szemszögükből nézve ez nem is igazán probléma, hanem inkább hihetetlenül nagy bővítési lehetőség. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy amikor a Facebook napelemes drónokkal, a Google meg légballonokkal akarja internetre kötni a Föld eldugott szegleteiben élőket, akkor ezek a vállalatok a következő több milliárd felhasználójukat akarják éppen megszerezni.

Rovatok