Index Vakbarát Hírportál

Facebookon is elmerülhetünk a jedik világában

2015. szeptember 24., csütörtök 11:42

Összefogott a Facebook és az Oculus, hogy a közösségi portálon is be tudjunk lépni a virtuális valóságba. A hírfolyamban már 360 fokos videók is futnak, elsőként olyan nagy márkákkal, mint a Star Wars, a GoPro, a VICE, a Discovery Channel és a Saturday Night Live tévéshow. Mostantól bárki közzétehet ilyen videókat az oldalán.

A Star Wars videójában úgy tudunk elszáguldani a sivatagban egy lezuhant csillagromboló mellett, hogy közben az egerünk mozgatásával hátra tudunk nézni.

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 Experience

Speed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on 2015. szeptember 23.

A weben ez nagyjából úgy mőködik, mintha a Google Utcaképekben forgolódnánk, mobilon azonban a készülék beépített giroszkópjával tudjuk megváltoztatni a nézetet. Ez egyelőre csak Androidon működik, de biztosan megoldják iOS-en is.

A YouTube már márciusban elérhetővé tette a saját 360 fokos lejátszóját. Várható volt, hogy a Facebook is bemutat ilyet, hiszen övé az Oculus, akinek jövőre megjelenik a virtuális valóságot megjelenítő sisakja. Erre azonban nehéz lenne vevőket találni, ha alig van 360 fokos videó, amiben ki lehetne használni a sisak képességeit.

Rovatok