Index Vakbarát Hírportál

Itt az új Pebble okosóra

2015. szeptember 24., csütörtök 09:32

Ha megnézzük a karórákat, láthatjuk, hogy többségük kerek. Ennek ellenére az első okosórák szögletesek voltak. A magyarázat egyszerű: sokkal könnyebb és olcsóbb volt négyszögletes kijelzőt tenni az első okosórákra, mint kereket. Egyszerűbb is volt négyszögletes kijelzősre alkalmazásokat írni, interface-t kialakítani. De azzal nem tudtak mit kezdeni, hogy az emberek többsége idegenkedik az okosóráktól egyszerűen azért, mert nem eléggé óraszerűek.

Így lassan beszivárogtak az első kerek okosórák is, legutóbb például a Samsung mutatott be ilyen órát, a Gear S2-t, de ilyen volt a Moto 360 is. Most a Pebble is belépett a sorba. A Time Round nevű e-inkes óra nem csupán a cég első kerek kijelzős órája, hanem az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb órája is a maga 7,5 milliméteres vastagságával. A Pebble egyenesen azt állítja, hogy ennél vékonyabb és könnyebb okosórát még nem gyártottak eddig a világon.

A Time Round fémből készült, ami a Pebble Tims Steelhez teszi hasonlóvá. Az óra átmérője 38,5 milliméter, de nem a teljes méretet foglalja el a kijelző, van egy vékony sáv a szélén. Az akkumulátora sem bírja olyan sokáig, mint a Pebble Time vagy a Steel, amelyek ugye 7, illetve 10 napig bírják egy feltöltéssel. A Pebble Round csak két napig bírja, cserébe állítólag 15 perc alatt fel lehet tölteni.

A paraméterei egyébként hasonlóak az eddigi Pebble-órákhoz: van rajta mikrofon, színes a kijelzője, cseppálló (de nem vízálló). Több változatban is kapható mindenféle színben és szíjjal. Lesznek nőknek és férfiaknak készült dizájnok is.

Rovatok