Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő játékok jönnek az Oculusra

2015. szeptember 25., péntek 14:59 | aznap frissítve

Az Epic Games bemutatta a Bullet Train játékot, az első igazán komoly fps-t a jövő év elején megjelenő Oculus Rift VR-sisakhoz. A Unreal Engine 4 motorral készült, és kell majd hozzá egy pár Oculus Touch kontroller is, mert ez ülteti át a kezeink mozgását a virtuális valóság környezetébe.

Bullet Train Unreal Engine 4 Demo - Oculus Connect 2

Hogy a felhasználók ne kezdjenek szédülni a virtuális valóságba lépve, a fejre húzott kijelzőnek másodpercenként legalább 90 képkockát meg kell tudni jeleníteni, ehhez azonban elképesztően erős számítógép kell. Az Oculus ezért a fejlesztői konferenciáján bejelentette az Oculus Ready elnevezésű plecsnit, ezt tudják majd a gyártók rámatricázni a VR-hez való gépeikre. Ebben a programban az Asus, a Dell és az Alienware már részt vesz, és valószínűleg a többiek is időben csatlakoznak, még a Rift sisak piacra kerülése előtt.

Az Oculus - és nyilván a tulajdonosa, a Facebook is - nagyon bízik a VR sikerében. Ezt némileg alátámasztja, hogy világszerte több mint 200 000 fejlesztő regisztrált náluk, hogy akarnak játékokat fejleszteni az új hardverre. A fejlesztők decemberben juthatnak hozzá a végleges Oculus Rift fejlesztői csomagjához.

Rovatok