Index Vakbarát Hírportál

Olcsóbban bejutunk a virtuális valóságba

2015. szeptember 25., péntek 10:24

A Samsung Gear VR sisak 2015-ös változata feleannyiba kerül, mint a tavalyi első modell, 22 százalékkal könnyebb, és állítólag sokkal kényelmesebb is. Ezt Peter Koo, a Samsung alelnöke mondta az Oculus Connect fejlesztői rendezvényen, ahol virtuális valóságot megjelenítő és ilyen tartalmakat előállító eszközök egyaránt bemutatkoztak.

A száz dollárba kerülő Gear VR novemberben jelenik meg, tehát a Samsung valószínűleg azt reméli, hogy ez kerül majd a karácsonyfa alá mindazoknál, akik már megvették valamelyik csúcsmobilját. A dél-koreai gyártó végre azt is megoldotta, hogy ne csak egy telefonnal működjön a kiegészítő, hanem az összes idei top készülékkel: a Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ és Note 5 is belehelyezhető.

Csak azt nem tudjuk, hogy vajon a jövőre bemutatásra kerülő mobilokkal is kompatibilis lesz-e. Ez fontos kérdés, mert még aki ilyen drága mobilokat vesz, az sem költ el szívesen évente 100-200 dollárt egyedi kiegészítőkre.

 A Gear VR fel lesz töltve tartalommal, a Netflix és a Twitch be lesz kötve, és készülnek új játékok. Az előző VR-sisakot kipróbáltuk, ezért erős kétellyel figyeltük a bejelentést. Legutóbb ugyanis annyit jelentett a hagyományos médiatartalmak bekötése, hogy egy megrajzolt moziteremben lehetett megnézni a kétdimenziós tartalmakat. Ez sokkal jobb élmény, ha beülünk egy 150 colos tévé elé, nem érdemes emiatt a fejünkre húzni egy sisakot.  

Rovatok