Index Vakbarát Hírportál

Törölték a csalókat a Tinderről

2015. szeptember 25., péntek 11:48

A Tinder társkereső alkalmazás sikerét többen kihasználták, de úgy tűnik véget ért a bűnözők aranykorszaka. A csalásokra és mobilbiztonságra szakosodott TeleSign segített bevezetni egy kétlépcsős azonosítást, és ennek hála 90 százalékkal csökkent a spamek száma.

Korábban elég sok támadás érte a Tindert. Egy brit hekker tízezer férfit hálózott be pár tucat hamis profillal, míg egy kaliforniai mérnök olyan botot tervezett, amivel heteroszexuális férfiakat tudott párba állítani. Ezen kívül rengeteg profil hirdetett pornóoldalakat, mobilos játékokat, sőt még vírusokat is terjesztettek a társkeresőn.

A TeleSign rendszere először azonosítja a gyanús regisztrációkat, és ezeknek a felhasználóknak sms-t küld, arra kérve őket, hogy egy kód begépelésével bizonyítsák, valóban ember ül a gép előtt, és nem egy algoritmus. A TeleSign többek közt akkor tart gyanúsnak egy felhasználót, ha a telefonszáma nagyon könnyen és/vagy ingyen megszerezhető. Ez persze csak egy a sok veszélyfaktorból, hiszen a spamelők mindig új technikákat tesztelnek, és sokuk használ teljesen átlagos telefonszámot.

Sokat változott a Tinder közönsége attól is, hogy megjelent a fizetős opció, és csak ezzel lehet korlátlanul lájkolni más felhasználókat. Ez önmagában 52 százalékkal visszavetette a spamelők számát.

Rovatok