Index Vakbarát Hírportál

Jack Dorsey lett a Twitter vezérigazgatója

2015. október 5., hétfő 16:47

A Twitter igazgatótanácsa hosszú távra is bizalmat szavazott Jack Dorsey-nek, így ő lett a cég új vezérigazgatója. A korábbi vezér, Dick Costolo lelépése után Dorsey-t nevezték ki a Twitter átmeneti vezetőjének, de a cégvezetők jóváhagyták és támogatták a hosszabbítást.

A Twitter vezetői már szeptember 30-án döntöttek Dorsey véglegesítéséről. A publikus dokumentumok szerint Dorsey nem kap bérkompenzációt a kinevezése után.

Dorsey mostantól egyszerre vezetheti a Twittert, illetve az online tranzakciókkal foglalkozó céget, a Square-t. A kinevezése ellen tiltakozók korábban épp azzal érveltek, hogy a Twitter vezérigazgatója mégse töltse be két cégnél ugyanazt a vezetői pozíciót.

A befolyásosabb befektetők ragaszkodtak hozzá, hogy Dorsey vezesse a Twittert; azzal érveltek, hogy kevesen látják át úgy a cég működését, mint ő, és még kevesebben tudják elképzelni a Twitter jövőjét. Voltak más ígéretes jelöltek is – például két pénzügyi vezető, Adam Bain és Anthony Noto –, de az igazgatótanács végül Dorsey-t támogatta.

Rovatok