Index Vakbarát Hírportál

Saját híroldalt indít a Reddit

2015. október 6., kedd 11:04

A Reddit fontos, hiánypótló oldala az internetnek. Mivel felhasználói tartalmakat osztanak meg, egy-egy értesülés villámgyorsan elterjedhet, mindenből két perc alatt mém lehet, és gyakorlatilag mindenről lehet információt találni. Nincs még egy oldal, ahol egy fedél alatt megférnének a tudományos kutatókkal készített kerekasztal-beszélgetések, és a gépjárművekkel kefélő sárkányokról készült rajzok.

Hát most lesz: a Reddit úgy döntött, hogy ebből a sok érdekességből online újságot csinál.

A Wired úgy értesült , hogy az új híroldal, az Upvoted a Reddit legnépszerűbb sztorijait fogja összegyűjteni szerkesztett tartalomként, de szavazási és kommentelési lehetőség nélkül. Az oldalon lesz hírrovat, sport- és életmódcikkek, valamint természettudományos rovat. Az Upvotedet tíz újságíró fogja szerkeszteni, a MySpace korábbi tartalomszerkesztési igazgatója, Vickie Chang vezetésével. A csapat a cikkírás mellett videókat, podkeszteket, illusztrációkat és infografikákat fog gyártani, és minden sztorijuk kapcsolódni fog a Reddithez.

A lépés teljesen érthető, elvégre az újságírók már most is előszeretettel vadásznak jobbnál jobb sztorikra a Redditen. Az Upvoted valószínűleg kiváló kapudrog lesz a Reddithez; ha valami visszafogja az oldal népszerűségét, az a rondasága és az áttekinthetőség hiánya. (Aki már a kilencvenes években is fórumozott, az simán eligazodik rajta, de az áramvonalasított közösségimédia-élménytől igen messze van.)

Rovatok