Index Vakbarát Hírportál

Ne hagyjuk szó nélkül a kedd hülyéjét

2015. október 7., szerda 12:49

Három év börtönre ítélte a Connecticut állambeli Hartford bírósága kedden azt a férfit, aki hamis integrált áramköröket adott el az amerikai haditengerészet atom-tengeralattjáró gyártóinak – írja az MTI.

A hamis katonai eszközök szállításával vádolt 42 éves Peter Picone tavaly júniusban ismerte be a bűnösségét. Picone hamisított integrált áramköröket szállított Kínából és Hongkongból az Egyesült Államokba. Az amerikai vevői között a haditengerészet nukleáris tengeralattjáróinak gyártói is szerepeltek.

Leslie Caldwell főállamügyész-helyettes elmondta, hogy Picone annak tudatában adta el a hamis áruját, hogy azokat nukleáris haditechnikai eszközökhöz használták volna fel. Caldwell szerint Picone azzal is tisztában volt, hogy az árujának meghibásodása katasztrofális következményekkel járhatott volna.

A hároméves börtönbüntetés mellett a férfit 352 ezer dollár kárpótlás megfizetésére kötelezte a bíróság a harmincegy becsapott cég részére.

(Az MTI közleménye és más hírforrások nem tértek ki rá, hogy a férfi miért nem nyilvánította magát beszámíthatatlan elmebetegnek. Elvégre aki az amerikai haditengerészetnek akar hamisítványt eladni, az nem normális. A hadiiparban és az űriparban nem úgy működik a minőségbiztosítás, mint a kínai tévégyártásban, tehát biztos lehetett benne, hogy ha megvizsgálják a hamisítványokat, le fog bukni.)

Rovatok