Index Vakbarát Hírportál

A Logmein 110 millió dollárért vett céget

2015. október 9., péntek 16:15

A Logmein felvásárolta a jelszókezelési technológiát fejlesztő Lastpasst.

A felvásárlás a következő hetekben már végbe is mehet; a feltételek szerint a Logmein 110 millió dollárt fizet a Lastpassnek, illetve később további 15 millió dollárt folyósít nekik. Az azonosító rendszerek és hozzáférés-kezelők piaca már most is dollármilliárdok mozognak, így érthető, hogy a Logmein lecsapott a Lastpass díjnyertes technológiájára. Viszont magyar startup valószínűleg még sosem költött ennyi pénzt egy másik cég felvásárlására.

A hivatalos sajtóközlemény szerint az azonosító rendszerek piaca felívelőben van, mivel egyre népszerűbbek a mobilalkalmazások, illetve a webes és felhő alapú rendszerek. A munkaállomások egyre kevésbé központosítottak, viszont a munkahelyi felhő alapú rendszerek 80 százaléka érzékeny, vagy a vállalat számára nélkülözhetetlen adatokat tárol. És eközben az internetezők kétharmada ugyanazt a jelszót használja szinte az összes weboldalhoz.

A Logmein szerint a BYOA (bring your own app – hozd a saját alkalmazásod) iránti igény egyre nagyobb, így olyan megoldásokat fejlesztenek, amik segíthetnek az üzleti és egyéni felhasználóknak a személyes adataik védelmében.

Rovatok