Index Vakbarát Hírportál

Microsoft: Légyszi, ne használj Firefoxot!

2015. október 19., hétfő 10:22

Újabb trükköt talált ki a Microsoft, hogy a Windows 10 felhasználóit átcsábítsa az Edge böngésző használatára. Az Insider Preview programban a végleges Windows 10 megjelenése óta is folyamatosan érkeznek az újabb verziók, és a nemrég megjelent 10568-as változatban változott meg az alapértelmezett programok kezelése.

Ha a Microsoft Edge helyére Chrome vagy Firefox böngészőt telepítünk, és megváltoztatjuk az alapértelmezett böngészőt, a Windows megkér minket, hogy adjunk még egy esélyt az Edge-nek. Ebben a kérésben kiemelik, hogy a Microsoft új böngészőjében tudunk a weboldalakra jegyzetelni, a Cortana személyi asszisztensét is használhatjuk, és van letisztult olvasási nézet.

Aranyos próbálkozás, de a rivális gyártók biztosan kiakadnak rajta, ha ez bekerül a Windows 10 széles körben terjesztett változatába, hiszen pár kattintással nehezebbé teszi a Firefox vagy a Chrome beállítását alapértelmezettként. Nem azért küzdöttek az Internet Explorer ellen éveken át, hogy ilyen könnyen feladják a domináns Microsoft ellen vívott harcot, csak mert a szoftveróriás lecserélte a Windows gyári böngészőjét egy másikra.  

Ugyanez a helyzet a Windows 10 zenelejátszó és képnézegető appjával, a Microsoft próbál meggyőzni minket arról, hogy a gyári app is jó lesz nekünk, nem érdemes mást telepíteni.

Rovatok