Index Vakbarát Hírportál

Brutális negyedéven van túl az Alibaba

2015. október 27., kedd 19:06

Egészen rendkívüli gyorsjelentést adott ki az Alibaba, a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi vállalata. A kínai monstrum teljes áruforgalma az elmúlt negyedévben 34 százalékkal nőtt. Az elemzők 3,39 milliárd dolláros forgalmat vártak, ez 3,48 milliárd dollár lett.

A szépen emelkedő bevételek a kínai gazdasággal kapcsolatos kockázatokat is enyhíthetik a cég körül. A hír hatására nagy ugrást várnak a tőzsdén, a jelentések szerint az Alibaba 8,4 százalékos emelkedéssel nyithat ma a tőzsdén.

A cég az előző hónapokban lassulást várt, az elemzők ennek megfelelően árazták be a részvényeket és ennek megfelelő jelentést is vártak. Ezért meglepő a mostani hír.

Az Alibaba azt sem titkolta el, hogy mobilon továbbra is hátrányban vannak, vásárlóik nagy része még mindig desktopról érkezik hozzájuk. Ez eddig nem volt nagy hátrány a cégnek, de az okostelefonok egyre nagyobb eltejredésével idővel gondot is okozhat ez a tendencia.

Ennek ellenére nem panaszkodhatnak ezen a területen sem, az elmúlt egy év alatt 183 százalékkal nőtt a mobilos forgalom. Éves szinten összesen 386 millió vásárlója volt az Alibaba oldalainak, ez is jókora növekedés az egy évvel korábbi 367 millióhoz képest.

Rovatok