Index Vakbarát Hírportál

Kisebb monitor méretű a Samsung új tabletje

2015. október 29., csütörtök 11:54

Látja azt a pici mobilt a tablet mellett? Az egy Galaxy Note 5, a Samsung legnagyobb mobilja, ami valójában félig tablet. A most bemutatott 18,4 hüvelykes tablettel összehasonlítva azonban úgy néz ki, mintha egy aprócska mobil lenne.

A Samsung még a szeptemberi IFA kiállításon mutatta be az óriástablet prototípusát, de csak most tette közzé, hogy mi is ez pontosan. Sokan nem vették komolyan a céget, de a Samsung úgy döntött, hogy megépíti az igazi szórakoztató és média-központot egy tabletben.

Az inkább monitorra hasonlító monstrum masszív lábakon áll. Nem is arra tervezték, hogy a felhasználó kézbe tartsa. Inkább arra való, hogy bizonyos távolságból nézzünk rajta dolgokat. Bevihetjük a hálószobába, hogy ott folytassuk a nappali tévéjén megkezdett filmet, vagy a konyhapultra tehetjük, hogy a sztárséfekkel együtt főzzük meg a vacsorát.

A belsejébe is erős alkatrészeket pakolt a Samsung, nyolcmagos 1,6GHz-es processzort, 2GB RAM-ot tett bele, viszonylag erős hangszórókkal, microSD-slottal.

Az áráról még semmit nem tudni, sem arról, hogy mikortól lesz megvásárolható. Pedig az árazása megmutathatná, hogy milyen rétegnek szánta a gépet a dél-koreai cég. Addig is csak találgathatunk, vajon kik fogják megvenni a kisebb monitornak is beillő tabletet.

Rovatok