Index Vakbarát Hírportál

Megtaláltuk a késés legjobb magyarázatát

2015. október 29., csütörtök 10:38

Nagyon sok iPhone-tulajdonos ébredt a héten arra, hogy nem szólalt meg az ébresztője, a készülék éjszaka szép csendben kikapcsolta ezt a funkciót. Kis nyomozgatás után kiderült, hogy az iOS legújabb frissítése hibáztatható ezért.

Az Apple új szolgáltatása, hogy éjszaka frissíti az operációs rendszert. Erről persze megkérdezi a felhasználót, akinek nem is kell ezzel foglalkoznia, ha beleegyezik. Azt azonban elfelejti közölni a rendszer, hogy frissítéskor kikapcsol minden ébresztő beállítást.

A Facebookot és a Twittert elárasztották a felháborodott felhasználók panaszai. Az érintettek egyből meg is nyugodtak, hogy nem egyedi hiba okozta az elalvást, hanem tömeges volt a jelenség.

Megelőzhető a probléma, ha nem az automatikus update-re bízzuk a frissítést, hanem mi magunk megyünk a Beállítások menüben a frissítésre. Ilyenkor a rendszer nem bántja az órákat és az ébresztőket.

Egy napra tehát találtunk indokot a késésre. A rendszerhiba azonban tényleg csak egy napig tart, az ébresztők bekapcsolásával egészen a következő frissítésig nem lehet gond.

Rovatok