Index Vakbarát Hírportál

A Facebook leállítja a Candy Crush-meghívókat

2015. október 30., péntek 11:46

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója indiai körútjának egyik állomásán szembetalálkozott az egyik legfontosabb kérdéssel, amely a felhasználókat érdekli. Ez pedig úgy hangzott, hogyan lehetne elérni, hogy soha többet ne kapjanak meghívókat olyan játékokhoz, mint például a Candy Crush Saga.

Zuckerberg elismerte, hogy a kérdés sokakat foglalkoztat. Azt mondta, hogy amikor a kérdések és válaszok szekcióra készült, látta ezt a kérdést, és azt is látta, hogy ezt lájkolták a legtöbben, tehát valószínűleg ez érinti a legjobban a felhasználókat. Azonnal írt a terület felelősének, hogy az előadásra találjanak valami megoldást a problémára.

A válasz még aznap éjjel megérkezett. Eszerint van néhány olyan régebbi funkció a Facebookban, amely megengedi a felhasználóknak, hogy ilyen meghívókat küldjenek ki. Még azok is megkapják ezeket a meghívókat, akik amúgy soha nem játszottak az adott játékkal. Eddig nem volt prioritás ennek a megváltoztatása, de most előre veszik a teendők listáján.

Ezzel a probléma megoldódni látszik, Zuckerberg nyilvánosan tett ígéretet arra, hogy ez hamarosan megszűnik. Így a jövőben aki nem akar játszani, az nem is kap játékmeghívókat közeli-, de inkább távolabbi ismerőseitől.

Rovatok