Index Vakbarát Hírportál

Totális háborúba kezdett az Amazon

2015. november 2., hétfő 11:44

Az Amazon úgy döntött, hogy totális háborút indít versenytársai ellen, levette oldaláról az összes Apple TV és Google Chromecast terméket, adaptert és mindent, ami ezekhez köthető. Még azokat a linkeket is eltávolította, amelyeket nem ők, hanem a velük szerződő üzletek tettek fel. Azok a felhasználók, akik ezekre a termékekre keresnek, Amazon saját termékéről, a Fire TV-ről kapnak információt.

Az Amazon lépése nem teljesen váratlan, már korábban jelezte, hogy leállítja az Apple TV és a Chromecast árusítását és saját termékeire koncentrál. Azzal indokolják a lépést, hogy azt szeretnék, ha az általuk eladott streamelésre alkalmas eszközök jól működnének a Prime Videó szolgáltatásukkal. Nehogy a felhasználókat megtévessze a többi eszköz.

Az Amazonnak az nem tetszik, hogy az Apple TV és a Google Chromecast nem támogatja az Amazon videót. De ez kissé félrevezető, mert a Chromecast SDK-ja például évek óta nyílt, tehát akár meg is tudták volna oldani a kompatibilitást az Amazonnál is, nem kellett volna a Google-ra várni ezzel. Az ezen a héten boltokba kerülő Apple TV-n is van olyan lehetőség, hogy az Amazon kifejlessze rá saját alkalmazását.

Az igazi ok valószínűleg inkább az, hogy az Amazon régóta harcban áll mindkét céggel azok alkalmazásboltjaival kapcsolatban. Az Apple például túl nagy részesedést kér az alkalmazások után, ami nem tetszik az Amazonnak.

Rovatok