Index Vakbarát Hírportál

Jön a Tumblr-chat

2015. november 10., kedd 23:13

Hamarosan új funkcióval egészül ki a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala, a mikroblogszolgáltató Tumblr: itt is lehet majd chatelni! 

Alapítói szerint a Tumblr elsősorban abban különbözik a többi hasonló oldaltól, hogy nem az egymás személyesen ismerő, hanem a hasonló érdeklődésű emberek közösségeit hozza létre. Emiatt van az is, hogy a mikroblogszolgáltató a "fiatal kreatívok" egyik kedvenc játszótere világszerte, amelynek segítségével sokan komplett virtuális identitásokat hoznak létre. 

A Tumblrt tehát nem elsősorban a személyes kapcsolatok ápolására használják az emberek, az alkotók ezért sem látták szükségesnek a chatszolgáltatás beépítését. Mostanáig. "Az utolsó dolog, amire számítottam, hogy a Tumblr valódi közösségi oldallá váljon", mondta a David Karp, szolgáltató alapítója a Wired-nek. "De ha hasonló érdeklődésű ismeretlenek összetalálkoznak, valódi kapcsolatokat alakítanak ki. Barátságokat kötnek, összeházasodnak, együttműködnek. A mi célunk, hogy lekövessük az újonnan kialakuló viselkedésmintákat, és azt hiszem, ez már régen jelen van." Ugyanakkor sietett leszögezni, hogy nem próbálnak Facebookká válni, és a Tumblr-kapcsolatok alapját továbbra sem a személyes ismeretség, hanem a közös érdeklődés adja - a chatelési lehetőség ugyanakkor ennek kibontakoztatásában is jól jöhet. 

Az új, azonnali kommunikációs platform a jóval statikusabb fan mailt váltja majd, ami eddig az egyetlen lehetőség volt a közvetlen kapcsolatteremtésre Tumblr-en. A chat elég fapados lesz:  csak szöveget és Tumblr-posztok linkjeit lehet majd beírni, és egyelőre  csoportos beszélgetésre sem lesz alkalmas, de a mérnökök szerint lehetséges, hogy később továbbfejlesztik ebbe az irányba. 

Rovatok