Index Vakbarát Hírportál

Az Anonymous rátámadt az Iszlám Államra

2015. november 17., kedd 22:55

Az Anonymous hekkercsoport kedden bejelentette, hogy több mint 5500, az Iszlám Államhoz kötődő Twitter-profilt sikerült feltörniük. A szervezet háborút hirdetett az Iszlám Állam ellen, miután azok magukra vállalták a 129 emberéletet követelő párizsi terrorakciót.

Az OpParis (Párizs Hadművelet) nevű műveletben a hekkerek kedden délelőtt megtámadták az Iszlám Állam szervereit. A művelet végén a Twitteren azt írták, több mint 5500 Twitter-fiókot tettek elérhetetlenné, és bár az Iszlám Állam megpróbálta megállítani őket, ők voltak az okosabbak.

Az Anonymous a Pastebin fájlmegosztóra töltötte fel a támadás eredményeit összegző dokumentumot. Publikálták az Iszlám Államhoz köthető weboldalak, sötétweb-oldalak, Twitter-, Tumblr- és Facebook-profilok, valamint a webszerverek adatait. Több száz közösségimédia-profil és honlap adatait hozták nyilvánosságra, és sikeres túlterheléses támadásokat indítottak.

Bár az Anonymous igen lazán szervezett csoport, az utóbbi időben gyakran indítanak kibertámadásokat terrorszervezetek ellen. Amikor januárban az Iszlám Állam megtámadta a a párizsi Charlie Hebdo szerkesztőségét, az Anonymous kampányt indított, hogy tönkretegyék az Iszlám Állam online eszközeit; így akarták megakadályozni, hogy új tagokat toborozzanak, propagandát osszanak meg és támadásokat tervezzenek.

A párizsi eseményekről itt olvashat bővebben percről percre>>>

Rovatok