Index Vakbarát Hírportál

A száz legnépszerűbb emoji

2015. november 18., szerda 09:27

Hosszú utat tettek meg az egyszerű emotikonok, ma már annyira átalakultak, hogy nem is így nevezzük ezeket. Emoji az új nevük, ami japánul animált karaktert jelent. Matthew Rothenberg (aki olyan nagy cégeknél volt vezető beosztásban, mint a Flickr, Bitly) írt egy kódot, amely a Twitteren használt emojikat számolja.

Nemcsak az angol nyelvű, hanem az arab, görög, orosz, mandarin nyelven írt tweeteket is nézte, több millió tweetet vizsgált meg, ezekből állította össze a száz legnépszerűbb, vagyis legtöbbet használt emoji listáját.

Toronymagasan végzett az első helyen a szív, több mint 342 tweetben szerepelt a vizsgált időszakban, ez az üzenetek tíz százaléka. De a szeretetet kifejező emojik amúgy is jól szerepeltek, a száz legnépszerűbből 14 ezzel kapcsolatos.

Nincs semmi különbség a népek között, mindenki teljesen vegyesen használja a különböző emojikat. Érdekes, hogy először a huszadik helyen jelenik meg olyan emoji, amely nem nemsemleges. Egy női karakter, az információs pultban ülő segítő emojija. Az egyetlen férfinek tűnő karakter a 91. helyen lévő sétáló emoji.

Az emojikat használók igen magabiztosan használják a karaktereket. A 39. helyen álló síró figura és a 75. helyen lévő csalódott között csak nagyon apró a különbség, csak a szemöldök áll másként, mégis kétszer annyian használják az egyiket, mint a másikat.

Rovatok