Index Vakbarát Hírportál

PS4-re jönnek a PS2 játékok

2015. november 20., péntek 15:54

A Sony azon dolgozik, hogy a 16 éves konzoljának, a PS2-nek a játékait PS4-re emulálja. Egyelőre nem sok részletet tudni, a cég igencsak szűkszavúan nyilatkozott az éppen folyó munkáról.

hány PS2 játék már működik az új konzolon is. A legújabb Star Wars bundle-hez (így hívják, amikor a konzolhoz adják a legújabb játékot is, sokszor akár a konzol külsejében is megjelenítve ezt az árukapcsolást) például négy klasszikus játékot is adnak, amelyeket le lehet tölteni a megfelelő kóddal. Ezek a Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge és Star Wars: Bounty Hunter.

A régi játékokat kissé átalakították, nagyobb a felbontásuk például, hogy az új konzolon is szépen mutasson és az eredetinél simábban is futnak. A három nagy konzolból eddig csak a PS4 nem ajánlotta ezt a szolgáltatást, vagyis ezen nem lehetett régebbi játékokat futtatni.

A PS2-es játékok visszatérése óriási hír a régi játékok rajongóinak. Majdnem négyezer játékot adtak ki arra a konzolra. Ez persze azt is jelenti, hogy jó sok munkája lesz a Sonynak, ha ezek többségét PS-kompatibilissé tenné.

Rovatok